FacebookTwiterYoutube
ValenciàCastellanoEnglish
Inicio Inicio Extranet
   

Xavier Mollà i Revert

Ontinyent (València) – 1962
 
Fotògraf autodidacta, comence en el món de la fotografia als 14 anys, encara que no serà fins als 22 quan prenc la decisió d'assumir aquesta disciplina com a part de la meua vida.
 
Fins l'any 1993 la meua producció fotogràfica va estar destinada quasi en la seua totalitat al concurs fotogràfic, havent obtingut premis i beques tant a nivell estatal com internacional.
 
Des de 1994 abandone pràcticament la concursística i em dedique a l'exhibició de la meua obra fotogràfica per tot l’Estat espanyol, Europa i alguns països d’Àsia, i també col·laborant en diversos projectes fotogràfics, en col·lectius d’artistes i muntatges audiovisuals.
 
Actualment em dedique per complet a la fotografia, repartint el temps entre docència, moda, publicitat i exposició de la meua obra fotogràfica, tant en sales com en projectes audiovisuals.
 
TREBALLS REALITZATS
 
ALFORÍ-1986 – Col·lecció de fotografies de paisatge i poesia sobre la zona de Fontanars dels Alforins (València). EDICIÓ LIMITADA DE CARPETES AMB ORIGINALS.
 
DE LA FORÇA, LA TENDRESA (1992-1994) – Col·lecció de fotografies sobre el mar i l'aigua. Treball realitzat amb certa manipulació tècnica-química per donar-li un sentit més poètic a l'obra. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
VIURE ONTINYENT (1994) – Col·lecció de fotografies en blanc i negre sobre la meua ciutat. Edició posterior d'un llibre de gran format.
 
LA RODA DEL MÓN (1997) - Treball en blanc i negre sobre “visions particulars” dels meus viatges. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
LA LLUM DE L'OMBRA (1997) – Treball sobre el cos humà i paisatge íntim utilitzant procediments alternatius de fotografia. EDICIÓ DE CATÀLEGS.
 
LA CASA DE LA CARITAT (1998) – Treball en blanc i negre sobre la vivència-convivència en la Casa de la Caritat de València. Encàrrec i exposició per a l'IVAM (Institut Valencià d'Art Contemporani). EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
CIRCUMSTÀNCIA PRIVADA (1999) – Col·lecció en blanc i negre de retrats a persones conegudes i amigues.
 
LA PELL DEL TERRITORI – (1999) – Treball en blanc i negre sobre gent i paisatges de les Comarques Centrals del País Valencià (el meu territori). Encàrrec de la Universitat de València per a una exposició sobre “El Territori valencià” a Gandia i posteriorment itinerant. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
L'ESPAI NET DE L'ÀNIMA (2000) – Treball en blanc i negre sobre el cos humà nu utilitzant grans espais on eixe cos és insignificant.
 
FI DE MIL·LENNI (2000) – Llibre d'obra gràfica original realitzat pel col·lectiu ZONA FRANCA, del qual sóc membre, compost d'una edició de 99 exemplars amb obra original en cada un dels llibres.
 
EL SEGON ESPAI (2001) – Ampliació del treball “L'espai net de l'ànima" però amb utilització de procediments alternatius de fotografia.
 
480 (2002) – Treball expositiu i audiovisual sobre els quatre temes fotogràfics que utilitze normalment: retrat, nu, paisatge i retrat a flors. Col·lecció realitzada per a celebrar els meus 40 anys biològics. En aquest treball es va editar una carpeta amb una tirada de 40 exemplars que incloïa fotografia original i un llibre amb acabat de col·leccionista que contenia els textos literaris complets de l'exposició. També es van realitzar dos audiovisuals amb la totalitat de les fotografies de l'exposició (120), amb música en directe de piano i violoncel. EDICIÓ DE CATÀLEGS.
 
SENTIR (2004) – Selecció d'imatges sobre el meu treball més íntim basat en la Mediterrània per a l'exposició en l'Institut Cervantes de París dins de “LE MOIS DE LA PHOTO”. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
DE NERUDA A BUKOWSKY (2005) – Treball expositiu sobre un estudi del cos humà basat en nus femenins, plasmant un viatge des del realisme a l'abstracció. En aquest treball s'utilitzen algunes imatges de col·leccions anteriors.
 
TREBALLS AUDIOVISUALS
 
GERMANS DE MAR – Projecte audiovisual sobre una visió particular del Mediterrani. Este treball va acompanyar al vaixell de guerra romanés “CONSTANZA” en el projecte “ODISSEA 2003”, junt a altres propostes artístiques, al llarg de quasi tot el Mediterrani (18 ports). L'audiovisual constava d'unes 1500 imatges i música en directe a càrrec del grup francés de techno-rock  LEDA ATÒMICA MUSIQUE. Entre altres representacions, va tindre lloc la del port de València el 20 de juny del 2003.
 
BERTA PER A BERTA – Audiovisual de nova concepció presentat en les Jornades Fotogràfiques de Guardamar, maig de 2004. El guió tracta sobre la percepció d'una xiqueta preadolescent en l'anar i vindre del món que la rodeja.
 
ODISSEA 2003, UNA MIRADA ÍNTIMA – Audiovisual presentat a Marsella el maig de 2004, amb imatges realitzades durant el periple d'ODISSEA 2003. Presentat també en el festival de cine d'Alcorcón “MADRID SUR, CINE POR LA PAZ”, amb la participació de directors i actors de cine del territori espanyol.
 
ODISÉE 2003. CONCERT D'IMAGES – Sèrie d'11 audiovisuals amb música en directe realitzats amb el grup LEDA ATÒMICA MUSIQUE per distints llocs de la Provença francesa, incloent Marsella. Aquests audiovisuals tenen com a nexe les meues fotografies sobre el Mediterrani en la seua forma més àmplia.
 
PAISATGES IDÍL·LICS (2005). Audiovisual amb certa càrrega irònica sobre la manca de consciència educacional de la nostra societat. Produït en 3D per al seu visionat amb ulleres especials.

DE NERUDA
A BUKOWSKY (2009). A partir de la idea de l'exposició del mateix nom, però utilitzant diferents fotografies de les de l'exposició, es va crear aquest audiovisual amb una durada de 55 minuts, amb la música composta i interpretada en directe per Marta Espinós.
 
  
COMISSARIATS
 
ONTINYENT, ARA FA CENT ANYS (2004) – Comissariat i producció de l'exposició de fotografia antiga de la ciutat d'Ontinyent en commemoració del centenari del títol de Ciutat, composta per fotografies des de 1880 fins a 1920, contemplant els distints segments socials, vistes arquitectòniques de la ciutat, festes populars i l'ampli terme municipal, incloent-hi imatges de la vida rural, així com de l'alta burgesia i les seues mansions. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
FOTOGRAFIA A LA VALL D'ALBAIDA, UN PASSEIG PER LA MEMÒRIA GRÀFICA (2004) - Comissariat i producció de l'exposició de fotografia antiga d'alguns pobles de la Vall d'Albaida a propòsit de la celebració del segon Congrés de l’Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
CALLOSA D'EN SARRIÀ, MEMÒRIA I MEMÒRIES DEL MEU POBLE (2004) – Comissariat i producció de l'exposició de fotografia de l'autor Francisco Galiana sobre imatges de la coronació de la Patrona de Callosa d'en Sarrià l'any 1954. EDICIÓ DE CATÀLEG I DVD AMB UN AMPLI AUDIOVISUAL.
 
UN VIATGE PER LA MARINA BAIXA (2005) – Comissariat i producció de l'exposició i del catàleg de fotografia de l'autor Francisco Galiana sobre imatges de la comarca alacantina de La Marina Baixa. EDICIÓ DE CATÀLEG.
 
ADQUISICIÓ D’OBRA
 
Cal destacar alguns dels estaments públics que tenen obra meua, a part de col·leccions privades:
 
Instituto de la Juventud, Madrid.
 
Museo Español de Arte Contemporáneo.
 
Futuro museo de la fotografía española.
 
Conselleria de Cultura, País Valencià.
 
Conselleria de Medi Ambient,  País Valencià.
 
Fondo Museo Fotografía, Ayuntamiento Córdoba.
 
Fototeca de Reus.
 
Agrupación Fotográfica Riga (Letònia).
 
“Fondo para la imagen y fotografía” (l'Havana, Cuba).
 
Fototeca de Zarautz (Guipúscoa).
 
Ajuntament de Burjassot.
 
Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)
 
Galería “Madelein At Home”, Illinois, EEUU.
 
Ajuntament de Sueca.
 
Ajuntament de Gandia.
 
Ajuntament d’Ontinyent.
 
Artium – Centro-Museo Vasco Arte Contemporaneo Victoria-Gasteiz
 

 

 

imprimirImprimir pàgina